Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυση στην Wall Street μετά το ράλι

Υποχωρούν οι δείκτες στην Wall Street από τα υψηλά δύο μηνών. Άνοδος 3% για το αργό πάνω από τα 37 δολάρια. Πτώση για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Αλμα 19% στην τιμή του σιδηρομεταλλεύματος.

Πτώση σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές παρά την άνοδο του αργού, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στο σχέδιο τόνωσης του Πεκίνου και στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη. 

Ο Dow Jones κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 16.958 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,5% στις 4.689 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,4% στις 1.990 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό συνεχίζει να κινείται υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο 3% στα 37,17 δολάρια το βαρέλι.

Ράλι πραγματοποιεί η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος, σημειώνοντας άλμα 19% στα 63,74 δολάρια τον τόνο. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ημερίσια άνοδο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σε αρνητικό έδαφος ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά έτους. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διολισθαίνει 0,2% στα 1.268 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του €1,095. 

Χαμηλότερα κινούνται τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 1,9%. 

Στο ταμπλό, κέρδη 7% σημειώνει η μετοχή της Chesapeake Energy. Υψηλότερα 2% κινείται η μετοχή της DuPont, της Caterpillar, της Chevron και της Wal-Mart. 

Απώλειες 2,3% καταγράφει η μετοχή της Visa. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v