Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρέλαιο και Β. Κορέα ρίχνουν τη Wall Street

Με τριψήφια πτώση στον Dow Jones αντιδρούν οι επενδυτές στις κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις. Σε νέο χαμηλό 11 ετών το πετρέλαιο.

«Βουτιά» με το «καλημέρα» στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναζητούν «ασφαλή καταφύγια» μετά την περαιτέρω διολίσθηση του γουάν και την πτώση του πετρελαίου σε νέο χαμηλό τουλάχιστον 11 ετών.

Ιδιαίτερη νευρικότητα προκαλούν παράλληλα οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις, μετά την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου, αλλά και την συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Ο χρυσός άγγιξε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων, ενώ το δολάριο κινείται σε υψηλό ενός μήνα έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Στο μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου της Fed, όπου αποφασίστηκε η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μία δεκαετία.

Λίγο νωρίτερα, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την απασχόληση, που έδειξαν ότι οι ιδιώτες εργοδότες δημιούργησαν 257.000 θέσεις εργασίας, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις 192.000 θέσεις που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παράλληλα, τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο έδειξαν ότι το έλλειμμα περιορίστηκε τον Νοέμβριο κατά 5% στα 42,4 δις. δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 1,35% ή 231 μονάδων στις 16.930 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 1,23% στις 1.992 μονάδες και κατά 1,15% ο δείκτης Nasdaq στις 4.837 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v