Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στην Wall Street

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street. Κάτω από τα 37 επιστρέφει το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί και ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,32% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Βουτιά 7,4% για την Cheseapeake Energy.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην τιμή του αργού πετρελαίου.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,25% στις 17.677 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,19% χαμηλότερα στις 5.097 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,26% στις 2.073 μονάδες.

Οι αμερικάνικες μετοχές έκλεισαν 1% υψηλότερα την Τρίτη, με τον τεχνολογικό τομέα να καταγράφει μεγάλά κέρδη. 

Από το μέτωπο των μάκρο, με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων υποχώρησε κατά 0,9% το Νοέμβριο, στις 106,9 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3% στα 36,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,66% στα 1.061 δολάρια ανά ουγκιά.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΙΑ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο $1,093.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου κινείται στο 2,32%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των Chevron και Exxon Mobil καταγράφουν απώλειες πάνω από 1%.

Βουτιά 7,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Cheseapeake Energy.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v