Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητική κίνηση στη Wall Street

Οριακές κινήσεις στην αμερικανική αγορά, ενώ υψηλότερα κινούνται πλέον και οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό sell-off. Ευεργετική για το κλίμα η σταθεροποίηση στην κινεζική αγορά. Νέες απώλειες για το πετρέλαιο, οριακά κέρδη για τον χρυσό.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται σήμερα η αμερικανική αγορά, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα» λόγω και της αναστολής διαπραγμάτευσης στην κινεζική αγορά, που προκάλεσε παγκόσμιους κλυδωνισμούς. 

Η σταθεροποίηση της κινεζικής αγοράς σήμερα αλλά και η "ένεση ρευστότητας" από την κεντρική τράπεζα της χώρας βελτίωσαν κάπως το κλίμα στις αγορές, με τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να περνούν σε θετικό έδαφος μετά και το θετικό ξεκίνημα στη Wall Street. 

Ο Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,17% στις 17.118 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει οριακές απώλειες 0,03% στις 2.012 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί 0,04% στις 4.901 μονάδες. 

Σημειώνεται ότι χθες και οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς εμφάνισαν βαριές απώλειες, στο χειρότερο ξεκίνημα έτους την τελευταία δεκαετία. 

Σε υψηλότερα επίπεδα περνούν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις σημαντικές πρωινές απώλειες, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,67% στις 6.134 μονάδες, τον DΑΧ στη Φρανκφούρτη να καταγράφει κέρδη 0,3% στις 10.314 μονάδες και τον CAC 40 στο Παρίσι να ενισχύεται 0,48% στις 4.545 μονάδες. 

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα ο χρυσός, στα 1.077 δολάρια η ουγκιά με άνοδο 0,17%, ενώ σημαντικές απώλειες άνω του 1% καταγράφει η πετρελαϊκή τιμή, στα 36,35 δολάρια το βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v