Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street. Παρέμεινε κάτω από τις 2.000 μονάδες ο S&P. Πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο. Άλμα 4,5% για το Twitter. Πτώση 3% για το EBay. Στο επίκεντρο η Fed. Σε χαμηλό 8 μηνών το πετρέλαιο στα 91,46 δολ. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Άνοδος στη Wall Street καθώς το ράλι στις τεχνολογικές μετοχές περιόρισε τον αντίχτυπο από τις πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε για άλλη μια φορά η Fed καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να προβλέψουν το χρόνο που η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Palisade Capital Management, Dan Veru, «Οι επενδυτές ανησυχούν μήπως η Fed αλλάξει το guidance και προχωρήσει νωρίτερα σε αύξηση των επιτοκίων».

Στη Wall, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,32% στις 17.068,71 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,37% στις 1.995,69 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 4.586,52 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύθηκε 3% μετά την παρουσίαση του νέου iPhone την Τρίτη. Σημειώνεται ότι χθες ο τίτλος του ομίλου είχε υποχωρήσει 0,4%.

Ανοδικά 4,5% κινήθηκε και ο τίτλος του Twitter με αφορμή την αναβάθμιση της σύστασης από τη UBS.

Στον αντίποδα, η EBay υποχώρησε 3% καθώς η Piper Jaffray υποβάθμισε σε «neutral» τη σύσταση της μετοχής.

Επιπλέον σημαντικές πιέσεις ασκήθηκαν εκ νέου στον ενεργειακό κλάδο με τους τίτλους των Valero Energy Corp. και Tesoro Corp. να σημειώνουν απώλειες άνω του 2,5%. Συνολικά οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου έχουν υποχωρήσει 4,3% το Σεπτέμβριο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,33 δολ., σημειώνοντας άνοδο 1% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola ενισχύθηκε 1,2% στα 22,70 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,2907. Επιπλέον το δολάριο παραμένει σε υψηλό 6 ετών σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα καθώς ενισχύθηκε 0,5% στα 106,70 γεν. Παράλληλα το ελβετικό φράγκο υποχώρησε σε χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου στα 93,81 σαντίμς.

Στην αγορά ομολόγων, η τιμή του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε για πέμπτη διαδοχική ημέρα με την απόδοση (αντίστροφη σχέση τιμής- απόδοσης) να ενισχύεται κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,53%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,4%, στα 91,46 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 1.249 δολ./οz.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v