Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall Street μετά την 2ήμερη άνοδο

Περιορισμένες διακυμάνσεις και χαμηλοί όγκοι συναλλαγών επικρατούν στην Wall Street. Επιφυλακτικές κινήσεις μετά την διήμερη ανάκαμψη των δεικτών. Σε χαμηλό 9 μηνών η τιμή του πετρελαίου. Απογοήτευση λόγω ZEW στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την 2ήμερη ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διακρίνουν στις στατιστικές ανακοινώσεις ενδείξεις για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 16.545 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,2% στις 1.933 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 4.390 μονάδες.

Από το μακροοικονομικό επίπεδο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι o δείκτης εμπιστοσύνης ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ βελτιώθηκε τον Ιούλιο, τονώνοντας τις προοπτικές για την αμερικανική οικονομία στο ξεκίνημα του γ' τριμήνου.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος βελτιώθηκε 0,7% και ανήλθε στο 95,7 τον περασμένο μήνα.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας έδειξαν σταθερή βελτίωση, αν και όχι θεαματική στην απασχόληση, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις αναρριχήθηκαν τον Ιούνιο στα 4,6 εκατομμύρια σε σύγκριση με 4,57 εκατ. τον Μάιο.

Από το επιχειρηματικό επίπεδο, η μετοχή της Intercept Pharmaceutical εκτινάσσεται σχεδόν 60% μετά το θετικό πόρισμα για πειραματική θεραπεία ασθενειών ήπατος.

Η Flowers Foods βουλιάζει 10% καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η Apple ενισχύεται 0,5% καθώς φημολογείται ότι ξεκίνησε την παραγωγή των νέων μοντέλων iPad.

O δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,4% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, καθώς εμφανίστηκαν ενδείξεις εκτόνωσης της διαμάχης της δύσης με την Ρωσία για την ουκρανική κρίση.

Σήμερα τα πρόσημα είναι μικτά στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στα ουκρανικά σύνορα και ειδικά την αποστολή "ανθρωπιστικής"  βοήθειας που ανακοίνωσε η Μόσχα. 

Ο δείκτης DAX 30 στην Φρανκφούρτη υποχωρεί μετά την ανακοίνωση μεγάλης πτώσης του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW. Η ανακοίνωση του δείκτη ZEW πίεσε σε χαμηλό εννέα μηνών το ευρώ. Το ενιαίο νόμισμα διολίσθησε έως το $1,3336 και κινείται αυτή την ώρα στα $1,3350.

Εντονη κινητικότητα επικρατεί στις αγορές πετρελαίου μετά την έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας ενέργειας ΙΕΑ, που τόνισε ότι υπάρχει «άφθονη προσφορά» πετρελαίου στην αγορά.

Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού υποχωρεί σε χαμηλό εννέα μηνών στην Νέα Υόρκη, με πτώση 1 δολ. στα 97,16 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 5 δολ. στα 1.315 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v