Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Πωλεί διεθνή μονάδα της "τράπεζας της Βασίλισσας"

Από τα μέσα του 18ου αιώνα η τράπεζα Coutts έχει καθιερώσει την φήμη του «ιδιωτικού τραπεζίτη» της αριστοκρατίας και η μεγαλύτερη διασημότητα στο πελατολόγιο της σήμερα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ.

RBS: Πωλεί διεθνή μονάδα της τράπεζας της Βασίλισσας

H Royal Bank of Scotland ενημέρωσε τους εργαζομένους της ότι σκοπεύει να πωλήσει τις διεθνείς επιχειρήσεις της Coutts, του βραχίονα private banking που διαχειρίζεται τις περιουσίες πολύ εύπορων πελατών σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία –μεταξύ των οποίων και της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, το σχέδιο είναι διαμελιστεί η Coutts σε βρετανική μονάδα και διεθνή μονάδα και η δεύτερη να πωληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Το σχέδιο, που εμφανίζεται σε εσωτερικό υπόμνημα της RBS, η οποία ανήκει κατά 81% στο βρετανικό κράτος, εντάσσεται στην νέα στρατηγική επικέντρωσης στην εγχώρια αγορά.

Η Coutts διέθετε στα τέλη του περασμένου έτους ενεργητικά 29,7 δισ. στερλίνες υπό διαχείριση, εκ των οποίων οι διεθνείς επιχειρήσεις κατέλαβαν το 41%.

Από τα μέσα του 18ου αιώνα που λειτουργεί, η τράπεζα Coutts έχει καθιερώσει την φήμη του «ιδιωτικού τραπεζίτη» της αριστοκρατίας και της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας και η μεγαλύτερη διασημότητα στο πελατολόγιο της σήμερα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η αξία του διεθνούς βραχίονα θα εκτιμηθεί στις 300-400 εκατ. στερλίνες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v