Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Άνοδος δείκτη εμπιστοσύνης μικρομεσαίων

Ο δείκτης NFIB αποτελεί σημαντική ένδειξη για την οικονομική κατάσταση και η άνοδος του Ιουλίου ακολουθεί την μείωση που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο.

ΗΠΑ: Άνοδος δείκτη εμπιστοσύνης μικρομεσαίων

Ο δείκτης εμπιστοσύνης ιδιοκτητών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ βελτιώθηκε τον Ιούλιο, τονώνοντας τις προοπτικές για την αμερικανική οικονομία στο ξεκίνημα του γ' τριμήνου.

Η εμπορική ένωση του κλάδου, National Federation of Independent Business ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος βελτιώθηκε 0,7% και ανήλθε στο 95,7 τον περασμένο μήνα.

Ο δείκτης NFIB αποτελεί σημαντική ένδειξη για την οικονομική κατάσταση και η άνοδος του Ιουλίου ακολουθεί την επιδείνωση που εκδηλώθηκε τον Ιούνιο.

Η θετική ένδειξη προστίθεται στα στοιχεία για την απασχόληση, τη μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών, που δείχνουν ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας στο ξεκίνημα του τριμήνου. Στο β΄ τρίμηνο το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 4% σε ετήσια βάση.

Εξι από τους 10 επιμέρους δείκτες του NFIB ενισχύθηκαν, με τη μεγαλύτερη άνοδο στην εκτίμηση των επιχειρηματιών ότι είναι κατάλληλη εποχή για επέκταση. Αυξήθηκαν επίσης οι ενδείξεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις κεφαλαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v