Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί να ...συνέλθει η Wall Street

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, που επιχειρεί σταθεροποίηση μετά τις έντονες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας. Φτωχή η συνεδρίαση σε macro και Q2. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον η πορτογαλική BES. Μετρημένες κινήσεις για χρυσό, πετρέλαιο.

Επιχείρηση ανάκαμψης καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την ...ψυχρολουσία της περασμένης εβδομάδας, κατά την οποία ο δείκτης S&P 500 παρουσίασε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε δύο χρόνια. Πάντως η αρχική θετική αντίδραση αποδεικνύεται βραχύβια και εντέλει επικρατούν μικτές αλλά ήπιες διακυμάνσεις στις τιμές. 

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,04% στις 16.486 μονάδες, ο S&P κινείται 0,10% υψμηλότερα στις 1.927 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,28% στις 4.365 μονάδες.

Το ημερολόγιο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων είναι κενό σήμερα στην Wall Street και οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου λιγοστές.

Η σπουδαιότερη είδηση της συνεδρίασης είναι η «διάσωση» της Banco Espirito Santo από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που προκαλεί ανακούφιση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Το πρόγραμμα της Λισαβόνας περιλαμβάνει διαμελισμό της τράπεζας και ένεση κεφαλαίων με πολλά δισ. ευρώ.

Εξαίρεση στην ευρωπαϊκή άνοδο αποτελεί το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιδρούν αρνητικά στις κλιμακούμενες κυρώσεις εναντίον ρωσικών επιχειρήσεων λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Στην Νέα Υόρκη, τους επενδυτές εξακολουθούν να «στοιχειώνουν» οι απώλειες 2,7% του S&P500 την περασμένη εβδομάδα, που αποδίδονται στην προοπτική να προχωρήσει η κεντρική τράπεζα Federal Reserve σε αυξήσεις επιτοκίων νωρίτερα απ'όσο εκτιμάται. Ο Dow υπέστη απώλειες 2,8% την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τα λοιπά, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Cardinal Health και η Michael Kors.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway που ανακοίνωσε την Παρασκευή αύξηση κερδών κι εσόδων β΄ τριμήνου, ενισχύεται σήμερα 1,73%.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτή εμφάνιση.

Σταθεροποιητικές είναι οι διαθέσεις στις αγορές πετρελαίου και χρυσού. Το συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 3 δολ. στα 1.292 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου κερδίζει 0,3% στα 98,14 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v