Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση 12% στα κέρδη της HSBC για το εξάμηνο

Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα της τράπεζας για το εξάμηνο. Πληγή αποδεικνύονται οι τοποθετήσεις στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας. Μένουμε στη στρατηγική μείωσης του κόστους λειτουργίας, δηλώνει ο CEO.

Μείωση 12% στα κέρδη της HSBC για το εξάμηνο

Κατά 12% μειώθηκαν τα προ φόρων κέρδη της HSBC το πρώτο εξάμηνο του έτους, στα 12,3 δισ. δολ. Οι αναλυτές -σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg- προέβλεπαν κέρδη 12,9 δισ. δολ. Τα κέρδη του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής κατέγραψαν κάμψη 12% στα 5,03 δισ. δολ. Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων στις ασιατικές αγορές μειώθηκαν κατά 15% στα 7,80 δισ. δολ. και στην Ευρώπη κατά 18% στα 2,26 δισ. δολ. Στη Λατινική Αμερική, τα κέρδη της HSBC σημείωσαν πτώση 20% στα 374 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της HSBC μειώθηκαν την ίδια περίοδο κατά 4% στα 31,4 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Gulliver, που έχει μειώσει τις δραστηριότητες της τράπεζας, δήλωσε ότι στο επίκεντρο της διοίκησης βρίσκεται η μείωση του κόστους λειτουργίας σε τομείς-κλειδιά. «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν την αντοχή του επιχειρηματικού μας μοντέλου. Αν και η αβεβαιότητα για το ρυθμιστικό πλαίσιο επιμένει, ο ισολογισμός μας παραμένει ισχυρός και η συνεχιζόμενη ικανότητά μας να δημιουργούμε κεφάλαια στηρίζει την ανάπτυξη και την πρόοδο της μερισματικής μας πολιτικής» ανέφερε.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v