Διορθωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά το χθεσινό νέο ρεκόρ του Dow Jones, καθώς οι νέες δυτικές κυρώσεις στην Ρωσία βαραίνουν το κλίμα στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές.
Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπια πτώση αλλά εν συνεχεία οι περισσότερες ζημίες σβήστηκαν και οι δείκτες κινήθηκαν σταθεροποιητικά. Ωστόσο η κατάρριψη εμπορικού αεροσκάφους στα ουκρανικά σύνορα με την Ρωσία προκάλεσε έντονη νευρικότητα και επέτεινε τις πιέσεις, πιέζοντας τους δείκτες στα χαμηλά ημέρας.
Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,33% στις 17.081 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 0,53% στις 1.971 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,65% χαμηλότερα στις 4.396 μονάδες.
Πολλές στατιστικές και επιχειρηματικές εξελίξεις σημειώνονται κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.
Η μετοχή της Microsoft εκτινάσσεται 2,7% στα 45,25 δολ. που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο 2000, μετά την ανακοίνωση περικοπών θέσεων εργασίας που θα φτάσουν έως τον αριθμό των 18.000.
Η SanDisk Corp. (-7,6%), η τράπεζα Morgan Stanley (+1,1%) και η UnitedHealth Group περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.
Η Mattel διολισθαίνει 8,4% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.
Συνολικά 24 επιχειρήσεις του S&P 500 ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ των οποίων οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google και ΙΒΜ.
Από το μέτωπο των στατιστικών μεγεθών, ανακοινώθηκαν ευνοϊκά macro για απασχόληση αλλά δυσμενή για ακίνητα.
Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών «βούλιαξαν» 9,3% τον Ιούνιο στην αμερικανική αγορά και διαμορφώθηκαν στις 893.000, που είναι το χαμηλότερο μέγεθος εννέα μηνών.
Αντιθέτως ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 3.000 την περασμένη εβδομάδα. Στα ταμεία εμφανίστηκαν 302.000 νέοι άνεργοι, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο εννέα εβδομάδων.
Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας Micex υποχωρεί κατά 2,9% με την πετρελαϊκή Rosneft να βουλιάζει 5%.
Το γεωπολιτικό κρεσέντο στηρίζει την τιμή του πετρελαίου, που ενισχύεται 1,63% στα 102,88 δολάρια ανά βαρέλι.
Θετική είναι και η αντίδραση του χρυσού στην χρηματιστηριακή μεταβλητότητα, με το συμβόλαιο Αυγούστου να κερδίζει $6 στα 1.306 δολ. ανά ουγκιά.
Η επενδυτική αποφυγή του κινδύνου ωθεί χαμηλότερα τα yields στα «καλά» κρατικά ομόλογα και η απόδοση στο αμερικανικό 10ετές Treasury φλερτάρει με το 2,5% κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς.