Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική ανάκαμψη στην Wall με ρεκόρ S&P

Επιφυλακτική άνοδος επικρατεί στην Wall. Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ S&P με μικρά κέρδη. Προεξοφλημένη η συρρίκνωση του ΑΕΠ, καλές ειδήσεις για την απασχόληση. "Πετάει" το Twitter. Στην 4η πτωτική συνεδρίαση ο χρυσός, ακολουθεί ο άργυρος.

Ηπια ανάκαμψη εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την χθεσινή μικρή διόρθωση, καθώς τα δυσμενή μεγέθη για την συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ ήταν αναμενόμενα και οι επενδυτές εστιάζουν στην καλή επιρροή των μεγεθών για την απασχόληση.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,2% στις 16.666 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,21% στις 1.916 μονάδες και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,36% στις 4.240 μονάδες.

Τα βαρόμετρα του αμερικανικού χρηματιστηρίου έκλεισαν χθες με ελαφρά διόρθωση αλλά κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που έχουν κατακτήσει από την περασμένη εβδομάδα.

Τον δείκτη Nasdaq στηρίζει ιδιαίτερα σήμερα η Apple, που ενισχύεται μετά την επιβεβαίωση εξαγοράς της Beats Electronics.

Από το πεδίο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, ανακοινώθηκε επίσης, ότι η Amsurg θα αγοράσει την Sheridan Healthcare, ενώ η Tyson Foods κατέθεσε αντιπροσφορά για την εξαγορά της Hillshire Brands Co.

Κατά τα λοιπά, από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Costco Wholesale ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ΄ τριμήνου.

Η μετοχή της Abercrombie & Fitch εκτινάσσεται 7,7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και της Palo Alto Networks εκτινάσσεται 14%.

Ξεχωρίζει και η μετοχή του Twitter (+1,4%), που έχει ενισχυθει 14% από την Δευτέρα, στον απόηχο σειράς αναβαθμίσεων συστάσεων από οίκους για τον τίτλο.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 1% στο α΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, εξαιτίας του ιδιαίτερα σκληρού χειμώνα.

Επιπλέον όμως ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε θεαματικά κατά 27.000 την περασμένη εβδομάδα. στα ταμεία εμφανίστηκαν 300.000 νέοι άνεργοι, που είναι το δεύτερο χαμηλότερο μέγεθος από τα μέσα του 2009.

Τέλος, οι πωλήσεις κατοικιών, όπως αποτυπώνονται στα προσύμφωνα πωλήσεων, αυξήθηκαν (+0,4%) αλλά όχι όσο αναμενόταν τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.

Τα yields στα μακροπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου συνεχίζουν να υποχωρούν σήμερα, με το κόστος δανεισμού για το 10ετές Treasury στο 2,43%.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν πτωτικά, ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν μικτά πρόσημα, με αρκετές αγορές κλειστές λόγω της εορτής της Αναλήψεων των Καθολικών.

Τέταρτη πτωτική συνεδρίαση βιώνει η αγορά του χρυσού, καθώς κλιμακώνονται τα προειδοποιητικά τεχνικά σινιάλα για το κίτρινο μέταλλο και η αυξημένη διάθεση για ρίσκο αμαυρώνει το στάτους του «καταφυγίου».

Το συμβόλαιο Αυγούστου του πολυτίμου μετάλλου υποχωρεί 6,8 δολ. στα 1.252 δολ. ανά ουγκιά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο. Ο άργυρος υποχωρεί παραπάνω, 1,2% στα 18,82 δολ. ανά ουγκιά. Πιέσεις υφίστανται και τα υπόλοιπα πολύτιμα καθώς και τα βιομηχανικά μέταλλα.

Αντιθέτως το πετρέλαιο ανακάμπτει, καθώς αναμένονται στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v