Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Χαλάρωση ...αγκαλιά με τα ρεκόρ

Ενδείξεις για την αντοχή της bull market αναζητούν οι επενδυτές στην Wall Street. Ο S&P 500 στο επίκεντρο μετά το τεχνολογικό ράλι. Κινητικότητα προκαλούν τα εταιρικά deals. Σε χαμηλό 2014 το 10ετές yield, συνεχίζονται οι πιέσεις στον χρυσό.

Wall Street: Χαλάρωση ...αγκαλιά με τα ρεκόρ

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια συνεδρίαση ήρεμη σε μακροοικονομικές ειδήσεις.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street που κινούνται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, εμφανίζουν ήπιες διακυμάνσεις, καθώς αναζητούν ενδείξεις για την επόμενη τάση της αγοράς.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,14% στις 16.651 μονάδες, ο S&P σταθεροποιείται κοντά στις 1.910 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,24% στις 4.226 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές «διέπρεψαν» στην προηγούμενη συνεδρίαση και αναλυτές παρακολουθούν τις κινήσεις των αναπτυξιακών μετοχών και της ευρύτερης αγοράς του S&P 500 για να αντιληφθούν αν το ράλι τιμών έχει πρόσθετα ανοδικά περιθώρια.

Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών και ο Russell 2000 εμφάνισε ράλι 1,4%.

Ο S&P 500 «χτύπησε» νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ και τερμάτισε κοντά σε επίπεδα ιστορικού ρεκόρ.

Η συνεδρίαση δεν περιέχει στατικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Toll Brothers (+3,3%) και η Michael Kors (-5,4%). Η Workday (+5,9%) και η 3D Systems (-4%) επίσης ανακοινώνουν αποτελέσματα.

Ο τίτλος του Twitter ενισχύεται 3,4% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Nomura για την μετοχή.

Κινητικότητα προκαλούν και οι συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, μετά την αναβάθμιση της προσφοράς της Valeant Pharmaceuticals Inc. για την Allergan Inc.

Παράλληλα, η ελβετική Nestle ανακοίνωσε την εξαγορά εμπορικών δικαιωμάτων προϊόντων της Valeant.
Επιπλέον, η θυγατρική της Koch Industries, Flint Hills Resources, συμφώνησε στην εξαγορά της PetroLogistics έναντι 2,1 δισ. δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι γενικότερα ευνοϊκές ενδείξεις για την αμερικανική οικονομία συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη στις τιμές των μακροπροθεσμων αμερικανικών ομολόγων και η αναπάντεχη αύξηση της ανεργίας στην Γερμανία ενισχύει τα κέρδη. Το yield στο 10ετές Treasury διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς, χάνοντας 5 μονάδες βάσης στο 2,470%.

Μικρές απώλειες εμφανίζουν οι περισσότερες ευρωαγορές, ενώ τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στην αγορά του χρυσού, το συμβόλαιο του οποίου στη Νέα Υόρκη άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα 15 εβδομάδων. Το συμβόλαιο άγγιξε τα 1.261,10 δολ. ανά ουγκιά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

 Η νευρικότητα για τις κρίσεις στην Συρία και την Ουκρανία προσφέρουν στήριξη στο συμβόλαιο του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v