Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Συρία "βουλιάζει" τη Wall Street

Η προοπτική στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία ασκεί πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και στη Wall Street, παρά τις ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία. Γεωπολιτική εκτίναξη 2% για χρυσό και πετρέλαιο.

Η αναταραχή στη Μέση Ανατολή, καθώς οι επενδυτές ζυγίζουν την προοπτική στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία, προκαλεί αναστάτωση στις αγορές, με σημαντικές πιέσεις στα χρηματιστήρια και εκτίναξη σε χρυσό και πετρέλαιο.

Οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση στις ΗΠΑ, μετά την προοπτική να «χτυπήσουν» οι ΗΠΑ το όριο του χρέους τον Οκτώβριο, συμβάλλει στις πιέσεις.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,75% στις 14.837 μονάδες, ο S&P κινείται 1,07% χαμηλότερα στις 1.639, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 1,38% στις 3.607 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, μετά το πόρισμα ότι η Αμερική θα φτάσει στο επιτρεπόμενο όριο του δημοσίου χρέους εντός διμήνου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Συρίας, που έχει ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στα χρηματιστήρια.

Αντιθέτως, ο χρυσός ευνοείται από την αναζήτηση επενδυτικών «καταφυγίων» εν μέσω της γεωπολιτικής έντασης και το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη κερδίζει 1,72% στα 1.417 δολάρια ανά ουγκιά.

Ευνοημένο και το πετρέλαιο, εκτινάσσεται 2,57% στα 108,67 δολ. ανά βαρέλι.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών κατοικιών αυξήθηκε 2,2% τον Ιούνιο, επιδεικνύοντας έναν ακόμη μήνα ταχείας ανάπτυξης αν και βραδύτερης από του Μαΐου.

Αναμένονται στη συνέχεια στοιχεία για τα επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Πιέσεις υφίσταται η μετοχή της J.C. Penney μετά την είδηση ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Bill Ackman πωλεί το μερίδιό του στην εταιρία.

Η μετοχή της Tiffany & Co. ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v