Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δύσπιστη η Wall στα οικονομικά στοιχεία

Σταθεροποιητική εικόνα στη Wall παρά την επιβράδυνση στις περικοπές θέσεων εργασίας, την άνοδο του δείκτη υπηρεσιών ISM και την ήπια ανάκαμψη το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Beige Book.

Μικτές τάσεις στη Wall παρά την επιβράδυνση στις περικοπές θέσεων εργασίας, την άνοδο του δείκτη υπηρεσιών ISM και την ήπια ανάκαμψη το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Beige Book. Κέρδη για τις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, η έκθεση απασχόλησης του ινστιτούτου ADP έδειξε περικοπές “μόνο” 20.000 θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο -τις λιγότερες από το 2006- δημιουργώντας προσδοκίες για τον επίσημο δείκτη ανεργίας που θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα, ο δείκτης των υπηρεσιών Institute for Supply Management διευρύνθηκε περισσότερο από όσο αναμενόταν, στις 53 μονάδες.

Επιπλέον αν και συνεχίστηκε η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο όπως σημειώνεται στη Beige Book- στην έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για την αμερικανική ανάπτυξη- ωστόσο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall, παρέμεινε υποτονικό.

Στις θετικές ειδήσεις τα νέα –αυστηρά κατά γενική ομολογία - μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι θα επανέλθει σύντομα η οικονομική σταθερότητα εντός της Ευρωζώνης.

Συνεχίζεται ο χορός των συγχωνεύσεων –εξαγορών στη Wall με την φαρμακευτική εταιρία Pfizer να προτίθεται να παρουσιάσει προσφορά ύψους 4 δισ. δολαρίων προκειμένου να εξαγοράσει την γερμανική Ratiopharm.

Κέρδη 25% για τη μετοχή της Novell μετά την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς ύψους 2 δισ. δολαρίων από την Elliott Associates.

Μικτά πρόσημα για τους τραπεζικούς τίτλους με τη μετοχή της Citigroup να κερδίζει 0,2% και στον αντίποδα, Bank of America και JP Morgan να υποχωρούν μόλις 0,1% και 0,3% αντίστοιχα.

Άνοδος 1,5% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 80,87 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 3,1% στα 26,30 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 0,7% στα 4,13 δολάρια. Άνοδος 0,6% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,38 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,02% στις 10.396,76 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,04% στις 1.118,79 μονάδες και ο Nasdaq αμετάβλητος- 0% -στις 2.280,68 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,9% στις 5.533 μονάδες, ο DAX 0,66% στις 5.814 μονάδες, ενώ ο CAC 0,8% υψηλότερα στις 3.842 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v