Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε τις 10.000 μονάδες ο Dow Jones

Σε χαμηλό 3 μηνών έκλεισε ο Dow Jones καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για το δημοσιονομικό έλλειμμα των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Έχασε τις 10.000 μονάδες ο Dow καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες των επενδυτών για το δημοσιονομικό έλλειμμα των ευρωπαϊκών κρατών του Νότου. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Oι ανησυχίες του Ιανουαρίου για την πολιτική περιορισμού του τραπεζικού δανεισμού στην Κίνα καθώς και οι μεταρρυθμίσεις Obama στο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ, ενισχύουν τους φόβους των επενδυτών για περιορισμό της ρευστότητας στην αγορά.

Επιπλέον, τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στην Ελλάδα καθώς ενδεχόμενη περαιτέρω διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στη χώρα μέσω των συνεχιζόμενων πιέσεων στα ομόλογά της, ενδέχεται να θέσει σε αντίστοιχη δυσχερή θέση και τις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ε.Ε όπως την Ισπανία την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Οι αγορές εντός του 2010 παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα. Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία στην αγορά εργασίας και στην στεγαστική αγορά περιμένοντας να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι οι οικονομίες βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης.

Παράλληλα με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν εταιρίες κολοσσοί εντός της εβδομάδας όπως η Coca Cola, η Walt Disney και η Sprint Nextel.

Έως σήμερα, 320 εισηγμένες στον S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, των οποίων η κερδοφορία στο δ’ τρίμηνο, παρουσιάζεται αυξημένη κατά 207% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Επιπλέον το 74% των εταιριών έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων με πρωταγωνιστή, στην αύξηση της κερδοφορίας, τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Η SAP υποχώρησε 5,9% μετά την αιφνίδια αποχώρηση του επικεφαλής της ενώ και η CIT υποχώρησε 0,7% μετά την ανακοίνωση πρόσληψης του John Thain ως νέου CEO.

Πτώση 0,8% για τον τραπεζικό δείκτη KBW, με τη μετοχή της Citigroup να υποχωρεί 1,7%, τη Bank of America 3,2% και τον τίτλο της JP Morgan χαμηλότερα 1,3%.

Κέρδη 2,5% για τη μετοχή της Home Depot μετά την αναβάθμιση της σύστασης από την Morgan Stanley.

Χωρίς "ουσιαστικές" ειδήσεις ολοκληρώθηκε η σύνοδος των υπουργών οικονομικών των 7 ισχυρότερων κρατών , στον Καναδά, το Σαββατοκύριακο.

Άνοδος 0,9% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 71,83 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 1% στα 21,92 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 11% στα 3,5 δολάρια. Απώλειες 4,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,17 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 1,04% στις 9.908,39 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 0,89% στις 1.056,74 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,7% στις 2.126,05 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,62% 5.092 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,93% στις 5.484 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 1,22% στις 3.607 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v