Στους αγοραστές η πρωτοβουλία στην αγορά ομολόγων

Οι αγοραστές είχαν το ”πάνω χέρι” στη σημερινή συνεδρίαση της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, αφού από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ των 3,8 δισ. ευρώ, τα 2,025 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς. Αύξηση στα επιτόκια βραχυχρόνιων περιόδων. Ανοδικό το κλίμα και στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω επικείμενης αύξησης των επιτοκίων σε ΗΠΑ.

Οι αγοραστές είχαν το ”πάνω χέρι” στη σημερινή συνεδρίαση της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, αφού από το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ των 3,8 δισ. ευρώ, τα 2,025 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,855 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε για μια ακόμη μέρα στα 10ετή ομόλογα της νέας έκδοσης (Μάιος 2014) με 2,035 δισ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (Απρίλιος 2009), με 315 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,19% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να αυξάνεται στο 4,53% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,33%.

Αύξηση σημείωσαν τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους, με το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής να αυξάνεται στο 2,16% έναντι 2,05% χθες. Μικρότερη άνοδο στο 2,07% από 2,05% χθες σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, ενώ αμετάβλητο παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός. Οριακή άνοδο έως το 4,44% σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

Ανοδικά κινήθηκε εξάλλου η ευρωπαϊκή αγορά κρατικών ομολόγων, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από τη FED. Σύμφωνα εξάλλου με αναλυτές, καθοριστική για την αγορά ομολόγων θα είναι και η δήλωση που θα συνοδεύει την απόφαση για τα επιτόκια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v