Η υποχώρηση πληθωριστικών φόβων ώθησε τα ομόλογα

Με άνοδο έκλεισαν την εβδομάδα που πέρασε τα ευρωπαϊκά κυβερνητικά ομόλογα, έπειτα από στοιχεία ότι η άνοδος στα επιτόκια της Αμερικάνικης οικονομίας, θα είναι σταδιακή κατά την διάρκεια των ερχόμενων μηνών.

Με άνοδο έκλεισαν την εβδομάδα που πέρασε τα ευρωπαϊκά κυβερνητικά ομόλογα, έπειτα από στοιχεία ότι η άνοδος στα επιτόκια της Αμερικάνικης οικονομίας θα είναι σταδιακή, κατά την διάρκεια των ερχόμενων μηνών, καθώς οι πληθωριστικοί φόβοι υποχωρούν.



Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 4,437 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,01 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 2,427 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα 10ετή ομόλογα της νέας έκδοσης (Μάιος 2014) με 1,575 δισ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (Aπρίλιος 2008) με 505 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,187% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί στο 4,54% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,30%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής διατηρήθηκε στο 2,04%.

Αμετάβλητο στο 2,05% διατηρήθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, αμετάβλητο στο 2,08% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ αμετάβλητο στο 2,45% διατηρήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v