Εκδοση νέων Γερμανικών ομολόγων πίεσε τις τιμές

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να αυξηθούν ελαφρώς, καθώς η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα προβεί στην έκδοση περισσότερων ομολόγων το τρίτο τρίμηνο του 2004 από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων την Τρίτη με αποτέλεσμα οι αποδόσεις να αυξηθούν ελαφρώς, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου, η Γερμανία, ανακοίνωσε πως θα προβεί στην έκδοση περισσότερων ομολόγων το τρίτο τρίμηνο του 2004, από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Ειδικότερα, η Γερμανία αύξησε σήμερα το πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων στα 44 δισ. ευρώ από τα 39 δισ. ευρώ πριν, με την λήξη των νέων ομολόγων (χρόνος ωρίμανσης) να είναι το έτος 2034.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,88 δισ .ευρώ, εκ των οποίων τα 1,63 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,25 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στα 10ετή ομόλογα της νέας έκδοσης (Μάιος 2014) με 1,18 δισ.ευρώ, καθώς και στα δεκαετή ομόλογα της παλαιότερης έκδοσης (Μάιος 2013) με 310 εκατ. ευρώ.

Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 0,187% με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται στο 4,53% και του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στο 4,34%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο μίας ημέρας της Εθνικής διατηρήθηκε στο 2,04%.

Αμετάβλητο στο 2,05% διατηρήθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών, οριακή υποχώρηση στο 2,07%, έναντι 2,08% χθες, σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός μηνός, ενώ οριακή υποχώρηση στο 2,43%, από 2,44% χθες, σημείωσε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v