Θετικό κλίμα στις αγορές ομολόγων

Θετικό κλίμα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων εμφανίστηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ.

Θετικό κλίμα επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, ενώ στη δευτερογενή αγορά ομολόγων εμφανίστηκε και σήμερα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 1,4 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 1,7 εκατ. ευρώ σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομολόγα (λήξεως Μαϊου 2012) με 320 εκατ. ευρώ και στη νέα έκδοση δεκαετών τίτλων (Μαϊου 2013) με 230 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,20% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,07% και αυτή των γερμανικών στο 4%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν ελαφρώς πτωτικές τάσεις. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε στο 3,10%. Αμετάβλητο στο 3,10% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αντίθετα, με άνοδο στο 2,65% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός και αμετάβλητο στο 2,36% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v