Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι πωλητές με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 2,4 δισ. και την απόδοση του δεκαετούς να διαμορφώνεται στο 4,14%.

Μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, μετά τη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Στην εγχώρια αγορά επικράτησαν οι πωλητές με τις συναλλαγές να ανέρχονται στα 2,4 δισ.

Ειδικότερα, το ύψος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,1 δισ. ευρώ αφορούσε σε εντολές αγοράς και το 1,3 δισ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομολόγα (λήξεως Μαϊου 2012) με 300 εκατ. ευρώ και στην έκδοση των πενταετών τίτλων (Μαϊου 2007) με 500 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,21% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,14% και αυτή των γερμανικών στο 3,92%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 3,50%, ενώ με άνοδο στο 3,45% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Με υποχώρηση στο 2,60% έκλεισε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός και αμετάβλητο στο 2,38% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v