Μικτές τάσεις στις αγορές ομολόγων

Μικτές τάσεις επικράτρησαν σήμερα στις ευρωπαίκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας της απρόσμενης αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Στην εγχώρια αγορά το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 2,488 δισ. ευρώ.

Μικτές τάσεις επικράτρησαν σήμερα στις ευρωπαίκές αγορές ομολόγων, εξαιτίας της απρόσμενης αύξησης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,488 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,223 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,265 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 290 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Απριλίου 2008) με 415 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,12% και αυτή των γερμανικών στο 3,85%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,78%. Με υποχώρηση στο 2,78% διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με υποχώρηση στο 2,69% παρουσίασε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός. Με υποχώρηση στο 2,38% έκλεισε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v