Πτώση και σήμερα για τις αγορές ομολόγων

Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών παρέσυρε και σήμερα χαμηλότερα τις ομολογιακές αγορές. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τις συναλλαγές στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνονται στα 2,28 δισ.

Η άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχικών τιμών παρέσυρε και σήμερα χαμηλότερα τις ομολογιακές αγορές. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά επικράτησαν οι πωλητές, με τις συναλλαγές στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνονται στα 2,28 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 980 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,3 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013) με 395 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2008) με 325 εκατ ευρώ. Το περιθώριο διατηρήθηκε στο επίπεδο του 0,228% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,26% και αυτή των γερμανικών στο 4,04%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,80%. Με οριακή άνοδο στο ίδιο επίπεδο (2,80%) διαμορώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 2,80% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός έτους. Αντίθετα, με οριακή υποχώρηση στο 2,50% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v