Υποτονική κίνηση στις αγορές ομολόγων

Υποτονική ήταν σήμερα η κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με τους τζίρους να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και τις τάσεις να εμφανίζονται ελαφρώς πτωτικές. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου επικράτησαν οι πωλητές.

Υποτονική ήταν σήμερα η κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων,με τις τάσεις να εμφανίζονται ελαφρώς πτωτικές. Το ίδιο κλίμα επικράτησε και στην εγχώρια δευτερογενή αγορά, όπου επικράτησαν οι πωλητές.

Ειδικότερα, το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 1,78 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 830 εκατ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 950 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 260 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 245 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,21% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,19% και αυτή των γερμανικών στο 3,96%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας μειώθηκε ελαφρώς στο 2,60%. Στο ίδιο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 2,80% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 2,80% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός και επίσης αμετάβλητο στο 2,50% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v