Θετικό το κλίμα στις αγορές ομολόγων

Το έντονα θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων επηρέασε και την εγχώρια αγορά. Η αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τον προβληματισμό που δημιούργησαν τα αποτελέσματα του G-7, έστρεψαν μεγάλο τμήμα των επενδυτικών κεφαλαίων στις αγορές σταθερών τίτλων.

Το έντονα θετικό κλίμα που επικράτησε στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων επηρέασε και την εγχώρια δευτερογενή αγορά. Η αβεβαιότητα για τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε συνδυασμό με τον προβληματισμό που δημιούργησαν τα αποτελέσματα του G-7, έστρεψαν μεγάλο τμήμα των επενδυτικών κεφαλαίων στις αγορές σταθερών τίτλων.

Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,01 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,095 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 915 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2012) με 365 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 20ετή ομόλογα με 200 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διευρύνθηκε και διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,27% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο επίπεδο του 4,15% και αυτή των γερμανικών στο 3,88%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους σημείωσαν άνοδο. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε στο 2,79%. Αμετάβλητο στο ίδιο επίπεδο (2,80%) διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών.

Αμετάβλητο στο 2,80% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μηνός έτους, ενώ με υποχώρηση, αντιθέτως, στο 2,40% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v