Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Κατά 4 μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 2,65%, ενώ του 5ετούς με μεγαλύτερη πτώση, κατά 5,6 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,47%.

Κατηφορίζουν οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τρίτη, με τις αποδόσεις των 10ετών κάτω από τα υψηλά τους, εν μέσω επιφυλακτικότητας πριν την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών, γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν σε νέα υψηλά τη Δευτέρα, καθώς οι ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας και η ανησυχία ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο επιθετική απάντηση από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες προκάλεσαν νέες ρευστοποιήσεις στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης την Τρίτη, επικρατούσε σχετική ηρεμία, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς της Γερμανίας να υποχωρεί κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,33%. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα τερματίσει τις αγορές ομολόγων στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού αντισταθμίζει προς το παρόν τις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κατά 4 μονάδες βάσης υποχωρεί και η απόδοση του 10ετούς γαλλικού, στο 0,80%, όπως και του ελληνικού 10ετούς, στο 2,65%, ενώ του ελληνικού 5ετούς με μεγαλύτερη πτώση, κατά 5,6 μονάδες βάσης, φτάνει στο 1,47%.

Κατά 3,4 μονάδες βάσης καθοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς ιταλικού, στο 1,93% ενώ με παρόμοια κίνηση, του αντίστοιχου ισπανικού βρίσκεται στο 1,31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v