Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά yields με τα ιταλικά να σημειώνουν μικρή πτώση. Στο 2,54% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς και στο 1,34% υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης του 5ετούς. Στο 0,74% το γαλλικό 10ετές και στο 0,27% το αντίστοιχο γερμανικό. Στο 1,26% η απόδοση του 10ετούς ισπανικού και στο 1,87% του αντίστοιχου ιταλικού που καταγράφει πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης.
Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας, κατά 5,5% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σε εναρμονισμένη βάση για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη ευρωζώνη. Σε σχέση με τον Ιανουάριο ενισχύθηκαν 0,9%. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Αρχή, ο πληθωρισμός σε εθνικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο ετήσιο 5,1% μετά το 4,9% του Ιανουαρίου - ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες.
Με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων επτά μηνών έτρεξε η βρετανική οικονομία τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας ακόμη και τον ρυθμό του Φεβρουαρίου του 2020, μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση, ανακάμπτοντας από την πτώση 0,2% τον Δεκέμβριο, όταν εξαπλωνόταν η παραλλαγή Ομικρον.
Στο επίκεντρο των επενδυτών παραμένει η χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ παρουσίασε σχέδια για ταχύτερη έξοδο από τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Υπογραμμίζοντας τον συναγερμό για τον πληθωρισμό, που είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον επίσημο στόχο του 2%, αποφάσισε να επιβραδύνει την αγορά ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ τον Μάιο και μετά στα 20 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Μάλιστα μπορεί να αποφασίσει να σταματήσουν το πρόγραμμα το τρίτο τρίμηνο. Τον Απρίλιο ωστόσο θα κάνει περισσότερες αγορές, 40 δισ. ευρώ.