Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,32% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, πιέσεις στον υπόλοιπο Νότο

Χαμηλότερα το κόστος του ελληνικού δανεισμού. Ανοδο σημειώνουν οι αποδόσεις στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, με αυτή του 10ετούς ισπανικού να ενισχύεται κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 0,92% και του αντίστοιχου ιταλικού κατά 11,5 μονάδες βάσης, στο 1,53%.

Στο 2,32% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, πιέσεις στον υπόλοιπο Νότο

Ανοδικές κινήσεις στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης την Τετάρτη. Κατά έξι μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση των 10ετών γερμανικών και γαλλικών ομολόγων, με τα πρώτα στο -0,02% και τα δεύτερα στο 0,43%.

Μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις στον υπόλοιπο ευρωπαϊκό Νότο, με αυτή του 10ετούς ισπανικού να ενισχύεται κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 0,96% και του αντίστοιχου ιταλικού κατά 12 μονάδες βάσης, στο 1,54%.

Καθοδικά ωστόσο κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να κινείται χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 2,32% και του 5ετούς να υποχωρεί κατά οκτώ μονάδες βάσης, στο 1,15%.

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας, κατά 5,8% αναμένεται να έχουν αυξηθεί οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Τον Ιανουάριο είχαν ενισχυθεί κατά 5,1% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v