Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στα ευρωπαϊκά yields πριν την ΕΚΤ

Οριακές οι αλλαγές στις αποδόσεων ευρωπαϊκών ομολόγων. Τη στάση της ΕΚΤ που συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει η αγορά.

Σταθεροποίηση στα ευρωπαϊκά yields πριν την ΕΚΤ

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης ενισχύονται οριακά σήμερα μετά την απότομη πτώση την περασμένη εβδομάδα, που προέκυψε εξαιτίας της εκτίμησης των αγορών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα περιορίσει τη σύσφιξη, δεδομένων των εξελίξεων στην Ουκρανία.

Η προσοχή των αναλυτών είναι στραμμένη στη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αυτή την εβδομάδα. Βλέπουν αυξανόμενο κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού, αλλά οι απόψεις αναφορικά με το πώς θα αντιδράσει η ΕΚΤ διαφέρουν.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς της ευρωζώνης, αυξήθηκε κατά 1,5 μονάδα βάσης (bps) στο -0,084%. Την περασμένη εβδομάδα έπεσε 32,5 μονάδες βάσης, στη μεγαλύτερη πτώση από τον Νοέμβριο του 2011.

Οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank «αναμένουν ότι η κρίση στην Ουκρανία θα αποτρέψει την (Ευρωπαϊκή) Κεντρική Τράπεζα από το να ανακοινώσει μείωση του Προγράμματος Αγοράς Περιουσιακών Στοιχείων (APP) σε αυτό το σημείο. Το μήνυμα της ΕΚΤ θα είναι ενισχυμένη δέσμευση για τη σταθερότητα των τιμών και την αντιμετώπιση προβλημάτων "κατακερματισμού" στις αγορές», ανέφερε η γερμανική τράπεζα σε ερευνητικό σημείωμα.

Η απόδοση των 10ετών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,582%, με το περιθώριο (spread) έναντι του γερμανικού τίτλου να διευρύνεται στις 165 μονάδες βάσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v