Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά πάνω από το 8% η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου

Υψηλότερα οι αποδόσεις των γερμανικών επιτοκίων, με το βλέμμα στη Fed. "Τσιμπάνε" τα yields των ελληνικών τίτλων, με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πάνω από το 8% επιστρέφει η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών τίτλων καταγράφουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, λόγω του ενδεχόμενου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα, της αύξησης του πληθωρισμού της ευρωζώνης και της άμβλυνσης των ανησυχιών για τις γαλλικές εκλογές.

Σήμερα θα μιλήσει η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, και οι επενδυτές εκτιμούν πως θα «δείξει» άμεση αύξηση των επιτοκίων, ενώ αργότερα σήμερα αναμένεται και η έκθεση της Fitch Ratings για την αξιολόγηση της Γαλλίας.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,06%, του 10ετούς στο 7,09% και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,33%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 2,09%, του ισπανικού στο 1,67%, του πορτογαλικού στο 3,91% και του γαλλικού στο 0,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v