Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων με το βλέμμα στη Fed

Οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα "σπρώχνουν" σε υψηλό 17 ετών τη διαφορά των αποδόσεων γερμανικών-αμερικανικών ομολόγων. Λίγο υψηλότερα το yield του ελληνικού 2ετούς τίτλου.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2000 διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των βραχυπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων και των αντίστοιχων αμερικανικών τίτλων, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα.

Την ίδια ώρα, πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων, μετά της πληροφορίες ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, κλήθηκε να καταθέσει για το σκάνδαλο Penelopegate.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,24%, του αντίστοιχου γαλλικού τίτλου στο 0,92%, του ιταλικού στο 2,12%, του ισπανικού στο 1,67% και του πορτογαλικού στο 3,90%.

Εν τω μεταξύ, σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς ξεκίνησαν από χθες και πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για την αξιολόγηση.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου κινείται στο 8,20% και του 10ετούς στο 7,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v