Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο χαμηλό-ρεκόρ το yield του 2ετούς bund

Η νέα πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αποδίδεται στις εικασίες ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει περισσότερους βραχυπρόθεσμους τίτλους, αλλά και στην στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια των γερμανικών τίτλων εν όψει των γαλλικών εκλογών.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς γερμανικού bund, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Ιούλιο του 2012, υπό πίεση βρίσκονται οι ιταλικοί τίτλοι εν όψει της έκδοσης ιταλικών ομολόγων, ενώ η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου σταθεροποιείται γύρω στο 8%.

Η νέα πτώση στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων αποδίδεται στις εικασίες ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει περισσότερους βραχυπρόθεσμους τίτλους, στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της, αλλά και στην στροφή των επενδυτών στην ασφάλεια των γερμανικών τίτλων, λόγω των ανησυχιών που προκαλούν οι γαλλικές εκλογές.

Η απόδοση του 2ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρεί στο -0,94% και του 10ετούς στο 02%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γαλλικού τίτλου κινείται στο 0,95%κ, του ολλανδικού στο χαμηλό διμήνου το 0,36%, του ιταλικού στο 2,20%, του πορτογαλικού στο 3,96% και του ισπανικού στο 1,73%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 2ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 8,03% και του 10ετούς στο 7,22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v