Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του gilt μετά την BoE

Νέο ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Χαμηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών τίτλων καθώς ο Βάιντμαν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στο ιστορικό χαμηλό του 0,678% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου, ενώ και του 5ετούς καταγράφει ρεκόρ χαμηλό, στο 0,222%, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει το βασικό της επιτόκιο για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια.

Στο -0,088% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,14% του ιταλικού, στο 1,02% του ισπανικού και στο 2,84% του πορτογαλικού, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,37%, του 5ετούς στο 9,37% και του 3ετούς στο 7,93%.

Τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων κινούνταν χαμηλότερα από νωρίς, αφ' ενός αναμένοντας την απόφαση της BoE, και αφ' ετέρου μετά τις δηλώσεις του Γενς Βάιντμαν, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα από την έλλειψη επιλέξιμων τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v