Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η ισχυρή ζήτηση σήμερα στη δημοπρασία για τα 2ετή bunds βοήθησε να σταθεροποιηθούν οι αγορές.

Σταθεροποιητική εικόνα στην αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τα bunds να ανακάμπτουν από το χθεσινό sell-off, μετά την επιτυχή δημοπρασία διετών ομολόγων από τη Γερμανία.

Η Γερμανία άντλησε 3,966 δισ. ευρώ από διετή ομόλογα με μηδενικό κουπόνι, με μέσο επιτόκιο στο -0,6%. Για τη δημοπρασία αυτή έγιναν προσφορές 6,5 δισ. ευρώ.

Η ισχυρή ζήτηση βοήθησε να σταθεροποιηθούν οι αγορές, μετά τη χθεσινή άνοδο των αποδόσεων που προκάλεσε η ανησυχία των επενδυτών πως το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων της Ιαπωνίας ίσως σηματοδοτήσει στροφή στη νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που θα μπορούσε να «περάσει» και στην Ευρώπη.

Η ΕΚΤ αγοράζει ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα από τον Μάιο του 2015, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, όμως οι αγορές τίτλων αναμένεται να επιβραδυνθούν τους θερινούς μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,03%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,22%, του ισπανικού στο 1,09% και του πορτογαλικού στο 2,94%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,31%, του 5ετούς στο 9,46% και του 3ετούς στο 7,77%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v