Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση άνω του 1% για το yield του ελληνικού τριετούς

Η υπερψήφιση ασφαλιστικού και φορολογικού από την ελληνική Βουλή ενόψει του σημερινού Eurogroup οδηγεί σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων. Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών το yield του 10ετούς, περισσότερο από 100 μ.β. υποχωρεί η απόδοση του 2ετούς.

Θετικά υποδέχονται οι επενδυτές την υπερψήφιση των μη δημοφιλών μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, με αποτέλεσμα να αποκλιμακώνονται ταχύτατα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η υπερψήφιση των μέτρων, που θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους πιστωτές της χώρας να «ξεκλειδώσουν» την πολυαναμενόμενη επόμενη δόση του δανείου διάσωσης, ήρθε λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup (στις 15:00), όπου θα συζητηθεί η πρόοδος της Ελλάδας στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και το αν η χώρα έχει υλοποιήσει τους όρους για τη διάσωση.

Μια θετική αξιολόγηση θα «ξεκλειδώσει» περισσότερα από 5 δισ. ευρώ, με τα οποία θα αποπληρωθεί χρέος που λήγει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ η Ελλάδα ευελπιστεί πως θα ξεκινήσει και η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους της.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο χαμηλό τεσσάρων μηνών του 8,36%, του 5ετούς στο 9,06% ενώ του τριετούς υποχωρεί κατά περισσότερο από 100 μ.β., στο 8,94%.

"Η ψήφος στη Βουλή είναι εποικοδομητική και θετική για τις διαπραγματεύσεις στο Eurogroup και αυτό θα βοηθήσει στην απόφαση να δοθεί επιπλέον στήριξη στην Ελλάδα", σχολίασε ο αναλυτής της BNP Paribas, Patrick Jacq, χαρακτηρίζοντας "καλό σημάδι" την αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,15%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,59% και του πορτογαλικού στο 3,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v