Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά τα ελληνικά ομόλογα

Χωρίς αξιόλογη μεταβολή οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή του Eurogroup της 9ης Μαΐου, ενώ πιέσεις δέχονται οι πορτογαλικοί τίτλοι μετά την απόφαση δικαστηρίου που ανέστειλε απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για μεταφορά ομολόγων από την διασωθείσα Novo Banco στην bad bank.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, εν αναμονή του Eurogroup της 9ης Μαΐου και των δηλώσεων ευρωπαίων αξιωματούχων ότι έχει κλείσει κατά 99% το πακέτο των δημοσιονομικών στόχων για το 2018.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,91%, του 5ετούς στο 9,52% και του 3ετούς στο 10,40%.

Ήπιες μεταβολές στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα, μετά την ανακοίνωση μικτών στοιχείων για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ενώ πιέσεις δέχονται οι πορτογαλικοί τίτλοι λόγω δικαστικής απόφασης που αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο της Λισαβόνας και εν όψει της αναθεώρησης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την DBRS.

Το δικαστήριο ανέστειλε απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για την μεταφορά ομολόγων από την διασωθείσα από το κράτος Novo Banco προς την bad bank, BES. Η απόφαση αυτή μπορεί να περιπλέξει την πώληση της τράπεζας και έχει ήδη αναζωπυρώσει τις ανησυχίες των επενδυτών πως η πορτογαλική κυβέρνηση μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μελλοντικά με νέες διασώσεις τραπεζών.

Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου ενισχύεται στο 3,22%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,51%, του ισπανικού στο 1,62% και του γερμανικού bund στο 0,28%.

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιούν δημοπρασίες ομολόγων η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία δημοπρατεί την Τετάρτη μακροπρόθεσμα ομόλογα ύψους 7-8 δις. ευρώ, η Γερμανία (επίσης την Τετάρτη) 5ετή ομόλογα ύψους 4 δις. ευρώ, ενώ την Πέμπτη η Ισπανία θα πουλήσει ομόλογα λήξεως το 2021, 2026, 2030 και 2040.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v