Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε υψηλό μήνα τα bunds

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις συνεδριάσεις που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Πάνω από το 0,2% παραμένει η απόδοση των γερμανικών ομολόγων, κοντά στο υψηλό μήνα, με τους επενδυτές να αναμένουν τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα οι κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Την Παρασκευή οι αποδόσεις των bunds έκλεισαν με την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Δεκέμβριο, μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και τη στάση αναμονής της ΕΚΤ σε ότι αφορά την νομισματική της πολιτική.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στη Fed, που συνεδριάζει την Τετάρτη, και στην Τράπεζα της Ιαπωνίας, που συνεδριάζει την Πέμπτη.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά να δώσει μια διαφορετική περιγραφή για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, αφήνοντας ανοικτό τον δρόμο για μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Από την άλλη πλευρά, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ενδέχεται να μειώσει τις προβλέψεις της για τις τιμές και να εξετάσει αν το ισχυρό γεν, η ισχνή παγκόσμια ζήτηση και η αδύναμη κατανάλωση έχουν πλήξει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε τέτοιον βαθμό ώστε να δικαιολογείται περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Την Παρασκευή, πάντως, το Bloomberg μετέδωσε πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει αρνητικά επιτόκια και για τα προγράμματα δανεισμού προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,22%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,60% και του πορτογαλικού στο 3,28%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,47%, του 5ετούς στο 8,96% και του 3ετούς στο 10,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v