Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές ομολόγων

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των bunds, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, αλλά η αποστροφή των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας.

Η «βουτιά» στις τιμές του πετρελαίου μετά το «ναυάγιο» στη Ντόχα πιέζει τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, αν και η πτώση των yields είναι περιορισμένη καθώς οι αγορές δεν αναμένουν να υπάρξουν νέα «σινιάλα» χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει αυτήν την εβδομάδα

Αντιθέτως, η πτώση των πετρελαϊκών τιμών καθιστά τους επενδυτές λιγότερο πρόθυμους να τοποθετηθούν σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων να κινούνται λίγο υψηλότερα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,12%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,34%, του ισπανικού στο 1,51% και του πορτογαλικού στο 2,98%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,98%, του 5ετούς στο 10,49% και του 3ετούς στο 11,16%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v