Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 5 εβδομάδων οι αποδόσεις των Bunds

Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για δημοπρασία νέου ομολόγου 16ετούς διάρκειας ξάφνιασε τους επενδυτές. Η προσοχή στραμμένη στις συνεδριάσεις των Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η ανακοίνωση του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης για πώληση ομολόγων που ανακοινώθηκε χθες, διατηρεί τις αποδόσεις των bunds κοντά σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα τιμολογήσει σήμερα το νέο 16ετές ομόλογο. Η ανακοίνωση στην οποία προέβη χθες ο Μηχανισμός συνέπεσε με την άνοδο των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων και φάνηκε να πιάνει εξαπίνης τους επενδυτές, καθώς έρχεται να προστεθεί στις δημοπρασίες κρατικών ομολόγων ύψους 10 δις. ευρώ που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτήν την εβδομάδα.

Οι επενδυτές έχουν επίσης την προσοχή τους στραμμένη στις συνεδριάσεις των Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας που πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,27%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,56%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 3,29%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,62%, του 5ετούς στο 9,44% και του 3ετούς στο 10,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v