Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

"Τσιμπάνε" οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων καθώς η χώρα φαίνεται να οδεύει προς εκλογές. Υψηλότερα και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την ακύρωση του έκτακτου Eurogroup σήμερα για την Ελλάδα.

Η ακύρωση του έκτακτου Eurogroup σήμερα για την Ελλάδα (το οποίο άλλωστε δεν είχε ποτέ ανακοινωθεί επισήμως), οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, με αυτήν του 10ετούς να καταγράφει άνοδο 55 μ.β. -την μεγαλύτερη από τις 8 Φεβρουαρίου.

Το yield του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,15%, του 5ετούς στο 9,74% και του 3ετούς στο 10,53%.

Εν τω μεταξύ, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις και των ισπανικών ομολόγων, υποαποδίδοντας έναντι των υπολοίπων τίτλων της ευρωζώνης, καθώς η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με την δεύτερη εκλογική αναμέτρησή της μέσα σε έξι μήνες.

Αντιθέτως, οι αποδόσεις των περισσοτέρων άλλων ομολόγων δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην σημερινή συνεδρίαση της Fed.

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,59%, του ιταλικού στο 1,50%, του πορτογαλικού στο 3,16%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,29%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v