Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 2 εβδομάδων οι αποδόσεις των bunds

Οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και η νευρικότητα εν όψει των εκλογών στην Ισπανία και του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, περιορίζουν τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων, οδεύοντας προς την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη περιορίζουν τη διάθεση για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Οι αναλυτές αποδίδουν την μαζική στροφή προς τα bunds σε διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων τα ισχνά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, τις προβλέψεις της Κομισιόν για χαμηλότερη ανάπτυξη και πληθωρισμό, την υποχώρηση στα χρηματιστήρια, αλλά και τη νευρικότητα εν όψει των εκλογών στην Ισπανία και του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,16%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,53%, του ισπανικού στο 1,62% και του πορτογαλικού στο 3,33%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,61%, του 5ετούς στο 9,05% και του 3ετούς στο 10,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v