Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 9,47% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων. Με αρνητικό πρόσημο η απόδοση του γερμανικού 5ετούς ομολόγου. Στο 9,47% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι προκάλεσαν πτώση στις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων με το γερμανικό 5ετές να υποχωρεί για πρώτη φορά σε αρνητικά επίπεδα.

Επιπλέον, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σε Βέλγιο, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία έπιασαν νέα ιστορικά χαμηλά μετά τη συνέντευξη του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε γερμανική εφημερίδα , όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα το γερμανικό 10ετές ομόλογο υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,5% και αντίστοιχα το 5ετές σημειώνει πτώση 4 μονάδων στο -0,01%.

Αντίστοιχα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται χαμηλότερα κατά 12 μονάδες βάσης στο 1,74% και το ισπανικό 10ετές χάνει 9 μονάδες στο 1,52%.

Παράλληλα το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 27 μονάδες βάσης στο 9,47% και αντίστοιχα το 5ετές καταγράφει πτώση στο 10,21%.

Στην αντίπερα όχθη, στη πρώτη διαπραγμάτευση του νέου έτους το αμερικανικό 10ετές ομόλογο κινήθηκε χαμηλότερα κατά πέντε μονάδων βάσης στο 2,11%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v