Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 8,61% υποχωρεί το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Πτωτικά κινούνται τα ελληνικά ομόλογα. Άλμα καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων για δεύτερη διαδοχική ημέρα.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά τις θετικές για την ελληνική οικονομία δηλώσεις της γερμανικής ηγεσίας.

Ειδικότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 15 μονάδες βάσης στο 8,61%.

Στον ευρωπαϊκό νότο η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά μία μονάδα στο 1,96% και η απόδοση του ισπανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,75%.

Το γερμανικό 10ετές ενισχύθηκε δύο μονάδες στο 0,62%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 17 μηνών καθώς η Fed φαίνεται να μη βιάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Ειδικότερα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται κατά εννέα μονάδες βάσης στο 2,22%. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο τις τελευταίες δύο μέρες το 10ετές έχει κινηθεί υψηλότερα συνολικά κατά 16 μονάδες βάσης.

Αντίστοιχα η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου καταγράφει άνοδο εννέα μονάδων βάσης στο 2,82%. Επιπλέον η απόδοση του 2ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες στο 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v