Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέση στα ομόλογα: Στο 13,4% το τριετές yield

Σφίγγει ο κλοιός των πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα. Ξεπέρασε το 13% η απόδοση του τριετούς ομολόγου. Ιστορικό χαμηλό γα τα yield Ισπανίας και Ιταλίας μετά την απόλυτα επιτυχή δημοπρασία της Ρώμης.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις στα ελληνικά χαρτιά στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η απόδοση του τριετούς ομολόγου είχε αυξηθεί στο 13,46%, του πενταετούς στο 11,13% και του δεκαετούς στο 9,59%. 

Πτωτικές τάσεις αντιθέτως επικρατούν στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων Ισπανίας και Ιταλίας να υποχωρούν σε νέο ιστορικό χαμηλό. Συγκεκριμένα,η απόδοση των 10ετών τίτλων της Ιταλίας υποχωρούν στο 1,887% και της Ισπανίας στο 1,59%.

Στην Ιταλία άλλωστε, η σημερινή δημοπρασία ομολόγων στέφθηκε με επιτυχία με τη Ρώμη να πετυχαίνει μείωση του κόστους δανεισμού για 10ετή ομόλογα σε νέο ιστορικό χαμηλό. Συγκεκριμένα, η Ιταλία άντλησε 2,996 δισ. ευρώ από 10ετείς τίτλους, με μέση απόδοση 1,89% έναντι 2,08% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία που είχε γίνει στα τέλη Νοεμβρίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v