Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία άνοδος στα ομόλογα του Νότου δια χειρός Ντράγκι

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ δίνουν νέα τροφή στα σενάρια για ποσοτική χαλάρωση. Σε χαμηλό 4,5 το ισπανικό spread. Στο 9,38% η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στα ομόλογα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας καθώς ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εμμέσως πλην σαφώς δεσμεύεται για νέα μέτρα κατά του αποπληθωρισμού από τις αρχές του 2015. Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου.

Ο κίνδυνος να μην εκπληρώσουμε την εντολή μας για σταθερότητα των τιμών είναι τώρα υψηλότερος από ότι ήταν πριν έξι μήνες» δήλωσε ο κ. Ντράγκι μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε τεχνικές προετοιμασίες για να προσαρμόσουμε το μέγεθος, την ταχύτητα και τη σύνθεση των μέτρων μας από τις αρχές του 2015»

Έτσι, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων Ισπανίας υποχώρησαν κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,53%, ενώ το spread με τα γερμανικά ομόλογα βρέθηκε για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010 κάτω από τις 100 μονάδες βάσης.  Το 10ετές yield της Ιταλίας επίσης υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσης στο 1,81% και της Πορτογαλίας κατά 9 μονάδες βάσης στο 2,60%.

Ανοδικά κινούνται και τα ελληνικά ομόλογα. Η απόδοση (που κινείται αντιστρόφως των τιμών) του 10ετους υποχωρεί στο 9,38%, του 5ετούς στο 10,664% και του 3ετούς – που την Τετάρτη είχε ξεπεράσει το 13% - τώρα βρίσκεται στο 12,791%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v