Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλά 2 εβδομάδων ο μαύρος χρυσός

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” έπληξε μόνο ένα μικρό τμήμα των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στον κόλπο του Μεξικό. Στα 64,3 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού.

Σε χαμηλά δύο εβδομάδων διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” έπληξε μόνο ένα μικρό τμήμα των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στον κόλπο του Μεξικό.

Όπως προδιαγράφονται οι εξελίξεις, μερικά από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ στις πληγείσες περιοχές θα βρίσκονται εκτός παραγωγής για εβδομάδες και όχι για μήνες όπως αρχικά υπολόγιζαν, τονίζουν αναλυτές της αγοράς.

Παράλληλα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζ. Μπους επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αποδεσμεύσουν επιπλέον τμήμα των στρατηγικών τους αποθεμάτων αν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι η ροή μαύρου χρυσού από τον κόλπο του Μεξικό, που αντιστοιχεί στο 30% της συνολικής παραγωγής των ΗΠΑ, είχε σταματήσει πλήρως λόγω των δύο καταστροφικών τυφώνων. Στα 64,3 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού, ενώ στα 61,6 δολάρια ανά βαρέλι του brent. Εξάλλου, στα 466 δολάρια ανά ουγκιά διαμορφώνονται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v