Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδείξεις πανικού στην αγορά βενζίνης ΗΠΑ

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα”, η τρίτη ισχυρότερη τροπική καταιγίδα του Ατλαντικού στην ιστορία, κατευθύνεται προς το Τέξας όπου βρίσκεται το 26% των διυλιστηρίων των ΗΠΑ.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα”, η τρίτη ισχυρότερη τροπική καταιγίδα του Ατλαντικού στην ιστορία, κατευθύνεται προς το Τέξας όπου βρίσκεται το 26% των διυλιστηρίων των ΗΠΑ.

Αναλυτές αναφέρουν ότι στην αγορά εκδηλώνονται ενδείξεις πανικού, δεδομένης της έλλειψης εναλλακτικών πηγών καυσίμων σε διεθνές επίπεδο.

Το συμβόλαιο Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές 1,5%, στα 67,78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Οκτωβρίου της βενζίνης εκτινάχθηκε 3,3%, στα 2,12 δολ. ανά γαλόνι.

Στο Τέξας εδρεύουν τα περισσότερα διυλιστήρια των ΗΠΑ, που προσφέρουν το 26% της παραγωγικής δυνατότητας του έθνους.

Τέσσερα διυλιστήρια στη Λουζιάνα και το Μισισιπή, που αντιπροσωπεύουν 5% της παραγωγικής δυνατότητας, παραμένουν ακόμη κλειστά εξαιτίας του προηγούμενου τυφώνα που έπληξε την περιοχή τον περασμένο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v