Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πετρελαίου και αποκόμιση κερδών στον χρυσό

Οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης υποχώρησαν στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” αποδυναμώνεται και προσπερνά το επίκεντρο της βιομηχανίας διυλιστηρίων του Τέξας.

Οι τιμές του πετρελαίου και της βενζίνης υποχώρησαν στη Νέα Υόρκη, καθώς ο τυφώνας ”Ρίτα” αποδυναμώνεται και στρέφεται ανατολικά προσπερνώντας το επίκεντρο της βιομηχανίας διυλιστηρίων του Τέξας.

Η ταχύτητα των ανέμων του κυκλώνα έπεσε στα 140 μίλια την ώρα από 175 νωρίτερα, αλλά πάντως το 20% των αμερικανικών διυλιστηρίων έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, καθώς έκλεισαν περιμένοντας το πέρασμα της καταιγίδας.

Η τιμή του συμβολαίου Νοεμβρίου μειώθηκε 62 σεντς ή 0,9% στα 65,88 δολάρια ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στο Nymex.

Ο χρυσός υποχωρεί επίσης από τα υψηλά 18 ετών όπου διαμορφώθηκε χθες και κινείται στα 464,36 δολάρια ανά ουγκιά, λόγω ρευστοποιήσεων στα πρόσφατα δυναμικά κέρδη.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, κατά τους αναλυτές η διάρρηξη του φράγματος των 470 δολαρίων επιβεβαιώνει ότι η τιμή του μετάλλου περνάει σε υψηλότερη κλίμακα διακύμανσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v