Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό μετά τη Fed

Πανηγυρικά υψηλότερα, κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων την Πέμπτη, καθώς η απόφαση της FED να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες ποσοτικής χαλάρωσης τροφοδότησαν εκτεταμένη ανοδική κίνηση.

 Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Πανηγυρικά υψηλότερα, κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς η απόφαση της FED να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες ποσοτικής χαλάρωσης τροφοδότησαν εκτεταμένη ανοδική κίνηση όλων των εμπορευμάτων.

Συγκεκριμένα, στο ενεργειακό μπλοκ, το Light crude oil (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) έκλεισε την συνεδρίαση στα 98,63$/βαρέλι, κερδίζοντας 1,2%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 96,82-98,89$/βαρέλι. Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) η τιμή εκκαθάρισης διαμορφώθηκε στα 321,11cents/γαλόνι, μετά από διακύμανση μεταξύ 317,86-324,59cents/γαλόνι. Στην βενζίνη (Συμβόλαιο Νοεμβρίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 288,93cents/γαλόνι, μειωμένη κατά 0,5%, μετά από διακυμάνσεις ανάμεσα στα 284-291,17cents/γαλόνι.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ιδιαίτερα δυναμική, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) στα 1769,5$/ουγκιά, να ενισχύεται κατά 2,2%, ενώ το ασήμι και πάλι επιθετικότερο εκτινάχθηκε κατά 4,2% στα 34,7$/ουγκιά. Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το δολάριο υποχώρησε σημαντικά έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,30 αργά το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v