Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο στα $95,53

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι αγορές μετά τις ανακοινώσεις ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη ανάπτυξαν ιδιαίτερη δυναμική.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Νευρικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς οι αγορές μετά τις ανακοινώσεις ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη ανάπτυξαν ιδιαίτερη δυναμική, η οποία ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα είχε διαφοροποιηθεί ανάλογα με την κατηγορία προϊόντων.
 
Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 95,53$/βαρέλι, έχοντας κατορθώσει νωρίτερα να ενισχυθεί σημαντικά μέχρι τα 97,71$/βαρέλι.
 
Θετικότερη ήταν η εικόνα για τα προϊόντα, τα οποία κατόρθωσαν να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στα 314,25cents/γαλόνι, με κέρδη πλησίον του 1%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 312,13-317,19cents/γαλόνι.

Στην βενζίνη (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 299,10cents/γαλόνι, κερδίζοντας 1,5%.

Στα πολύτιμα μέταλλα η εικόνα ήταν ανάλογη με τον χρυσό να κατορθώνει να κλείνει υψηλότερα από τα 1703$/ουγκιά, έχοντας βρεθεί και αρκετά υψηλότερα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Στο ασήμι, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου, επιχείρησε να ξεπεράσει τα 33$/ουγκιά, χωρίς επιτυχία, για να βρεθεί αργά το βράδυ στα 32,74$/ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v